Kan je gnocchi invriezen?

0
599

Ik begrijp het volledig: je zit lekker in een ‘pasta-maken-bubbel’ en je maakt een prachtige berg aan versgemaakte gnocchi. Heerlijk, wel iets teveel. Je kan er alle buren uit je straat mee blij maken en je onwijs populair maken, of je kan het invriezen. Maar hoe?

Tips invriezen gnocchi

Maak de gnocchi klaar zoals gewoonlijk en kook ze even kort. Dus je hoeft ze niet helemaal al dente te koken. Laat ze daarna uitlekken en voeg wat olijfolie of zonnebloem olie toe zodat ze niet kleven

Vries ze daarna in een afgesloten bakje. Je kan ze enkele maanden in de vriezer bewaren (maar de meeste pastaliefhebbers houden dit niet vol ;). Wanneer je de gnocchi klaar wil maken haal je ze uit de vriezer. Je hoeft ze niet op voorhand te laten ontdooien. Kook gezouten water en voeg ze toe. De gnocchi zal garen en ontdooien. Proef goed of ze helemaal gaar zijn. Haal ze daarna uit het water en voeg ze toe aan je saus. Meng alles goed en serveer.

Dit is een snellere manier om je zelfgemaakte gnocchi klaar te maken. Het is ook een prima manier om gnocchi te bereiden wanneer je graag een etentje wil organiseren maar je wat krap in tijd zit. 

Sarah Puozzo

Ik leerde gnocchi maken toen ik zes jaar oud was. Wanneer je al vroeg ontdekt dat gerechten zoals gnocchi worden gemaakt met aardappelen, bloem en eieren, bouw je al vroeg een gezonde relatie op met eten en de pure keuken.

Sarah Puozzo | Master of Pasta Tweet

WEBSHOP | Leer koken als een echte Italiaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in