Over Pasta Academy

WAAROM EEN PASTA ACADEMY?

De Pasta Academy Benelux is dé kookschool om zelf heerlijke, traditionele pasta te leren maken. 
Wanneer je zelf pasta maakt met je handen in het deeg ga je terug naar de basis. Voelen, kneden, kijken. 


Het is meer dan het maken van een bord pasta. Het gaat over teruggaan naar wat belangrijk is. Tijd nemen voor het uitzoeken van verse ingrediënten, in de keuken staan en al je zintuigen gebruiken en nadien je gerecht delen met dierbaren

Pasta Academy

Pasta maken is de nieuwe vorm van mediteren geworden.

Bij de Pasta Academy hebben we hier aandacht voor. We laten je proeven van een levensstijl waar je teruggaat naar de pure, Italiaans keuken en geniet van de belangrijke momenten.

Alle gerechten die worden gemaakt zijn zonder kleur-, geur- of smaakstoffen. De natuur is de mooiste winkel waar je in kan shoppen en dat geven we graag mee. 

MASTER OF PASTA SARAH PUOZZO

“Onder de vleugels van mijn Venetiaanse familie leerde ik als kind traditionele pasta te maken. Ik herinner me nog goed de ontelbare, delicate lasagnevellen die in de té kleine keuken van mijn nonna Aïda hingen te drogen.

Familiefoto Puozzo

Toen ik zes jaar was leerde mijn vader me aardappelgnocchi maken. Het is een van mijn leukste foodherinneringen als kind. Hoe je op een speelse manier heerlijk eten kon maken en dan een dampend bord pasta samen eet met je familie vond ik bijzonder. Het gaat duidelijk om meer dan een bord dampende pasta. Het gaat om herinneringen ook die je samen maakt. Ik had een passie gevonden in deze Italiaanse levensstijl.

En een passie is onverzadigbaar, je bent altijd hongerig naar meer.

Na jaren met bloem en eieren aan de slag te zijn geweest behaalde ik eind 2020 als eerste in de Benelux de mastertitel in pasta maken. Ik leerde de kneepjes van van het pastadeeg overal in Italië bij locals. En ook bij professionele chefs zoals de voormalige pastachef van de Italiaanse driesterrenchef Massimo Bottura in Toscane en een sfoglia-master in Bologna.

Pasta maken is voor mij meer dan alleen maar koken. Mengen, kneden, voelen, ruiken, proeven. Terug naar de basis waar je al je zintuigen gebruikt. 

Het is een manier om bewuster in het leven te staan, waar je tijd maakt voor dingen die echt belangrijk zijn.

En dit wil ik graag meegeven via de Pasta Academy, waar je zowel online als live pasta kookworkshops kan volgen en meer over de Italiaanse levensstijl kan leren. 

"Pasta maken is voor mij meer dan alleen maar koken. Mengen, kneden, voelen, ruiken, proeven. Terug naar de basis. Het is een manier om bewuster in het leven te staan, waar je tijd maakt voor dingen die echt belangrijk zijn.
Master of Pasta Sarah
Sarah Puozzo

Zelf pasta leren maken?