Italiaanse pistachepesto

0
2601
Pistachepesto in een kommetje

Laat de traditionele pesto alla Genovese even voor wat het is en verwelkom deze romige, pistachepesto in je keuken. Neem je vijzel en stamper erbij en ga heerlijk ‘stampend’ (pestare in het Italiaans) aan de slag. Hoe je het precies maakt en hoe je de pesto kan gebruiken lees je hieronder.

Pistachenoten en bladpeterselie

Pistachenoten en bladpeterselie (of platte peterselie) zijn de protagonisten van deze mooie pesto. Soms zie je een variant op dit recept, gemaakt met basilicumblaadjes. Ik hou enorm van dit geurige kruid, maar ik raad je om hier eerder voor bladpeterselie te kiezen omdat de frisse en meer neutrale smaak beter past bij de pistachenoten. 

Toscaans landschap
"Pesto is een smaakmaker, dus zorg dat je het sterk op smaak brengt. Je voegt uiteindelijk maar een kleine hoeveelheid toe aan een pasta, ristotto of op een focaccia."
Master of Pasta Sarah Puozzo
Sarah Puozzo
Master of Pasta

Hoe de pesto gebruiken?

Dan ben je klaar met stampen en heb je een mooie hoeveelheid pesto gemaakt. Maar hoe gebruik je deze pesto nu? 
Maak zelfgemaakte pasta of kies voor gedroogde pasta en voeg enkel lepels toe. Ook door een risotto of enkele druppels bovenop als extra smaakmaker kan ook. Heb je een broodje? Een lepel pistachepesto maakt het meteen heel smaakvol. 

Pistachepesto in een kommetje

Italiaanse pistachepesto

Deze Italiaanse pistachepesto is een grote smaakmaker! Bewaar de pesto drie dagen afgesloten van de zuurstof in de koelkast.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Keuken Italiaanse keuken

Kookmaterialen

  • 1 vijzel (voorkeur) of blender

Ingrediënten
  

  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram pistachenoten gepeld en ongezouten
  • Handvol bladpeterselie
  • 50 gram geraspte pecorino kaas Italiaanse schapenkaas
  • +/- 200 milliliter extra vierge olijfolie

Bereidingswijze
 

  • Voeg een snuf zeezout toe aan de vijzel. Pel het knoflookteentje en voeg toe, samen met de pistachenoten. Stamp fijn. Voeg daarna de bladpeterselie toe en stam ook dit fijn. Meng daarna de geraspte pecorino kaas erdoor en voeg de extra vierge olijfolie toe. Meng goed en voeg eventueel nog wat extra vierge olijfolie toe tot de gewenste consistentie.
  • Gebruik je een blender? Voeg dan alle ingrediënten samen behalve de olijfolie. Die voeg je pas toe wanneer je alles hebt fijngemalen.
Trefwoord Pesto, Pistachenoten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Rating recept
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in